Hizmet SektörleriProjelerReferanslar
EnglishAna Sayfa
Forum Girişi
:
:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ürünlerimiz

Haberler

ASYA dünya markası olma yolunda kurduğu distributörlük ve satış ağlarıyla emin adımlarla ilerlemekte.

ASYA MEYVE SUYU VE GIDA SANAYİ A.Ş ,1973 yılında AVANOS/Nevşehir ilçesinde yatırıma başlanmış, Türkiye'nin Meysu ve Aroma firmaları ile birlikte kurulan ASYA deneme çalışmalarına 1975 sonunda başlamış, 1976 yılında da fiilen üretime geçmiştir. 1983 yılından itibaren başta Almanya olmak üzere, diğer Avurpa Ülkeleri, ABD ve Japonya'dan gelen meyve suyu konsantre talepleri üretim kapisitesini artırmaya yöneltmiş, önceleri Nevşehir ve Niğde bölgesinden alınan meyve alımı Ülke genelinden hammadde temin edilmesi zaruri olmuştur.

Gerek hammaddelerin fabrikamıza nakledilmesinde maliyet artışları, gerekse dış pazarlardan gelen kaliteli nihai ürün talepleri, Fabrikamızın tek başına Türkiye'deki elma üretiminin %30 nun gerçekleştiği EĞİRDİR/Isparta ilçesine 1993 yılı başında nakledilmesine neden olmuştur.

Sadece Konsantre ve Püre üretilen Fabrika, günlük 1.400 ton elma işleme kapasitesi ile Türkiye nin en büyük kapasitesine sahip tek tesistir. Yılda yaklaşık 24 bin 500 ton konsantre meyve suyu ve püre üretme kapasitesine sahip Asya üretimini gerek yurt içindeki, gerekse yurt dışındaki meyve suyu perakende satıcılarına toptan olarak pazarlıyor. Ürünleri arasında elma konsantresi başta olmak üzere, vişne, üzüm, kayısı, şeftali, çilek, ayva, armut ve nar konsantresi de bulunan Asya, işleyeceği meyveyi sadece Isparta yöresinden değil, meyve üretimi konusunda öne çıkan Tokat, Bursa, Çanakkale, Mersin, Aydın, Nevşehir, Kayseri, Afyon ve Malatya bölgelerinde sağlıyor.

Bu yolla sadece bölgesel değil, ulusal çapta artı değer üreten ASYA'nın ISO 9001;2000 ve ISO TSE EN 22000 Gıda Güvenliği (HACCP) Yönetim Sistemi Sertifikası ve Organik Ürün işleme sertifikası (ETKO) bulunuyor.

14.000 m2' si kapalı alan olmak üzere 33.820 m2 alan üzerinde kurulmuştur.

İşlenebilen Meyve Miktarı: 120.000 Ton/Yıl

Kons., Püre / Püre Konsantresi: 24.500 Ton/Yıl

Soğuk Hava Depo Kapasitesi : 6.500 Ton

Müşteri memnuniyeti ve yasal gereklilikleri esas alarak, hedeflerine yönelik süreçlerimizi ekip olarak sürekli iyileştirme ve personelimizi eğitimlerle sürekli geliştirme prensibiyle, çevre dostu olarak kaliteli ürün üretmek gıda güvenliği ve kalite politikamızdır.

ASYA, teknolojik ve kaliteli çalışma olgusuyla birlikte çevreyi koruyan, işçi sağlığı ve iş güvenliğine önem veren, müşteri şartları ve taleplerine uyacağını taahhüt eden yönetim anlayışını benimsemiş ve bu anlayışı uygulamaktadır.

Sürekli Gelişim Yönetim yaklaşımımızdır. Bu kapsamda,

  • ASYA, 2009 yılı başlangıcı itibariyle yönetim

ve organizasyon yapılanmasına girmiştir,

  • Süreç bazlı yönetim sistemine geçilmiştir,
  • Görev tanımlarımız ve organizasyon yapımız

gözden geçirilerek revize edilmektedir,

  • Kadrolarımıza ve yöneticilerimize yoğun teknik

ve yönetimsel liderlik eğitim programları uygulanmaktadır.

Şirketimiz dünya markası olma yolunda ki çalışmalarını emin adımlarla sürdürmekte ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

AGE Şirketler Topluluğu 35. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, topluluk bünyesindeki en eski ve önemli kuruluşlardan biri olan Asya Meyve Suyu ve Gıda Sanayi A.Ş. nin kurulu bulunduğu Eğirdir'de 26 Şubat 2010 Cuma günü Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Önen'in ev sahipliği yaptığı ve başta Isparta Valisi olmak üzere, bölgenin mülki erkanı ile yerel yöneticilerinin katıldığı bir kokteyl düzenledi. Meyve üretimi ile ilgilenen köylerin muhtarları ile bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı kokteylde aynı zamanda, Asya'ya uzun yıllar emek veren 21 çalışana da çeşitli hediyeler verildi.

Akabinde ASYA başkanlığında yapılan arama toplantısında ise, sektör temsilcileri ile bölge köylerinin muhtarları ve üretici temsilcileri ile "Eğirdir'de Meyveciliğin Geleceği" tartışıldı. Meyve bölgesi Eğirdir'in bahçeciliğinin mevcut durumunun tespit edimesi ve geleceği üzerine fikir çalışması yapıldı. Ortak bilinç ve katılımcı topluluk birikimlerinın çıkarılması ve paylaşıldı ve hedef birliği üzerinde mutabakat sağlamak

Toplantıdan elde edilen mega trendler ve yol haritası meyvesuyu sektörü ve katılımcılarla paylaşılmıştır.

Merkez ANKARA +90 312 468 83 14 Pbx
info@asyameyvesuyu.com.tr